Izborni komentar” Izbori se (osobno) ne Komentiraju!

0
615
Vjerovatno će 5. srpnja 2020 godine biti ispisan zlatnim slovima u demokratskoj povijesti hrvatskog naroda i povijesti HDZ-a.
Mnogi (nezaslužni) će uobičajno sebi pripisivati zasluge na veličanstvenom uspjehu.
Bilo bi logično i očekivano ali zbog Boga i istine je grijeh zataškati “buđenje” okorjele skupine “kamenitih” HDZ-ovaca koja je upravo presudila i prevagnula tog ljetnog srpanjskog dana
(“i miš povuče repu”)
A vjerujem da svaki domoljub zna kako se ništa ne događa slučajno, te slijedom 5.srpnja povijesnog dana hrvatskog naroda, lada se okrunio prvi hrvatski kralj Tomislav, a također se na isti povijesni jubilej slavi i obilježava “Divin dan” na Kedžari, te slavi Sveta Misa na Bilima (povijesnom skrovištu svih Svetih Misa i vjerskih obreda jednom u godini. Također streljanica na Kupresu.
Sjetiše li se i pade li im na um kako su se legendarni poskoci počeli pojavljivati i svoj SIK puštati. Ljeta Gospodnjega 1991 sve se objedinilo u jednoj osobi, liku i djelu.
Lijepo je čuti a tek doživjeti i pročitati na mnogim portalima.
POBJEDA, DO POBJEDE…
E sad na scenu stupaju uvaženi političari, koji nakon izbora pišu i obznanjuju svoje planove.
Spominje li itko od članova jednog važnog člana analitičkog tima, dr. Tonku Ivankovića, koji na okladi osvoji 5 janjaca, jer se kladio kako će HDZ imati minimalno 65 svojih zastupnika u Saboru.
Spominje li itko analitički tim bpz koji je tjedno po 100 tjednih komentara plasirao u javnost.
Tko su članovi tima, šta im je uloga i cilj, sjeti li se tko ko reče čuvenu izjavu:

Veličanstvena pobjeda Tudmanove Hrvatske nasuprot titovih partizana

” sve je ispalo tako snažno do priopćenja zahvale biračima, koji su iskoristili svoje Ustavno pravo u 11 izbornoj jedinici i glasovali na listi broj 7.. Kandidatima HDZ, a jedan od članova analitičkog tima BPZ_a reče sa suzom u oku. “tko će nas čitati poslije studenih vrila”  jer upravo predsjednica Izbornog  stožera onemogući volju naroda.
Neću se ponavljati: strada i Joško Čelan, gradonačelnik Livna.
Zašto???
Pa pozdravio se sa Duvnjacima.
Zato analitički tim, da ne bi došao u tu situaciju, jer su Duvno i Livno u sastavu brdsko planinske zajednice, prestaaje  sa radom, jer to je institucija koja ima Ime i Prezima a ujedno i zaslužen godišnji odmor treba iskoristiti, a pošto idu lokalni izbori, kako ne bi smetali, predsjednici Provedben gradskog stožera uvaženoj gospođi Krišto kako ne bi  članove dovela u neugodnu situaciju.
Analitički tim zamrzava svoj rad u interesu Borjane Krišto.Borjana Krišto zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica ...
Voditelj tima
Mladen Ljubić Vajta.