Alemka Markotić: Ovo je važan i optimističan dan

0
558

Alemka Markotivć, ravnateljica Klinike za infektološke bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, kazala je nakon što je počelo cijepljenje u njezinoj klinici, da su odlučili kako će prva cijepljena zaposlenica biti doktorica Nikolina Bogdanić.

– Ona je jedna od najboljih specijalizantica. Od samoga je početka pandemije ona je na “prvoj liniji”, pa onda ima prioritet. Ovo je jedan važan i optimističan dan. Na sam Božić započinje nešto što će nam nadam se omogućiti da počnemo rješavati pandemiju koronavirusa. Zato je iznimno važno da svi shvatimo koliko je važno čuvati se i dalje, ali i cijepiti se, kazala je Markotić.

Istaknula je kako bi bilo dobro da se što više ljudi cijepi, jer ćemo se tako zaštititi i lakše uspjeti izboriti s koronavirusom. Dodala je da će se danas cijepiti 30-ak djelatnika, oni koji su dežurni. Napomenula je da se ne mogu cijepiti oni koji imaju neku akutnu bolest.

Plenković: Uvjeren sam da će se cijepiti ogroman broj građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je uvjeren da će se cjepivom protiv koronavirusa cijepiti ogroman broj hrvatskih građana kroz naredne mjesece, dodavši da prvih 9750 doza cjepiva ide najugroženijim i najizloženijim skupinama. “Zaista sam sretan u ime Vlade što je končano počelo cijepljenje i u Hrvatskoj. Napravili smo plan koji je … Continue readingPlenković: Uvjeren sam da će se cijepiti ogroman broj građana