Alen Jurilj potpisao za NK Široki Brijeg

0
405

Postizanjem dogovora sa Širokim Brijegom Alen će nastaviti stopama svoga oca Ivana koji je svojevremeno nastupao za širokobriješku Mladost (današnji NK Široki Brijeg) i mostarski Velež.

Alen Jurilj, koji je početkom priprema stigao na probu u NK Široki Brijeg, uvjerio je stručni stožer u svoje kvalitete i sljedeće sezone će nositi dres našega kluba.

Dvadesettrogodišnji krilni napadač, po potrebi i ofenzivni vezni igrač, potpisao je ugovor godinu dana uz mogućnost produžetka suradnje na još dvije godine.

Alen Jurilj je do svoje 17. godine bio član zagrebačkog Dinama, a onda je prešao u redove tada stabilnog prvoligaša NK Zagreb. Za popularne Pjesnike u prvoligaškom i drugoligaškom društvu u tri sezone odigrao je 54 utakmica i postigao devet pogodaka.

Nakon toga se vratio u matični Dinamo i nastupao za momčadi Dinama II. Prošle je sezone bio proslijeđen na posudbu u redove drugoligaša NK Kustošija Zagreb, ali je ozljeda spriječila njegov daljnji napredak.

Postizanjem dogovora sa Širokim Brijegom Alen će nastaviti stopama svoga oca Ivana koji je svojevremeno nastupao za širokobriješku Mladost (današnji NK Široki Brijeg) i mostarski Velež.

– Sretan sam što sam došao u NK Široki Brijeg. Ovo je sređen i ambiciozan klub koji se svake godine bori za vrh tablice i konstantno igra u kvalifikacijama za europska natjecanja. Ovdje je igrao i moj otac Ivan i ostavio upečatljiv trag i to je dodatni razlog mojoj sreći zbog dolaska na Pecaru. Od malena, uz matični Dinamo, pratim i navijam za NK Široki Brijeg. Moji su roditelji odavde, točnije iz Turčinovića i ljeti sam često znao ići na Pecaru i bodriti NK Široki Brijeg. Nadam se kako ću opravdati ukazano povjerenje i svojim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva, kazao je Jurilj u izjavi za službenu stranicu NK Široki Brijeg nakon potpisa ugovora.

Vrisak.info