Apel Mostarcima na pridržavanje mjera u vrijeme prvosvibanjskih blagdana

0
302

Stožer civilne zaštite Grada Mostara apelira na građane Mostara da se pridržavaju svih donesenih mjera koje su na snazi, posebice u vremenu nastupajućih praznika, za kada su najavili pojačan nadzor MUP-a i inspekcijskih službi, a sve u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

“Zbog nastupajućih praznika očekuje se pojačano kretanje građana te apeliramo na sugrađane da se pridržavaju svih donesenih mjera koje su na snazi. Posebno se to odnosni na zapovijed kojom je zabranjeno okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu. MUP i inspekcijske službe grada Mostara će pojačano vršiti nadzor nad provedbom zapovjedi uz propisane sankcije za prekršitelje”, priopćili su u četvrtak iz Stožera nakon redovite sjednice.

Na sjednici je najviše pozornosti posvećeno pogoršanim prilikama u Gradu Mostaru koje se tiču pandemije koronavirusa, s činjenicom da je u posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, na Covid-19 testirano 258 uzorka, a da je pozitivnih u HNŽ-u ukupno 12 i to svi iz Mostara.

“Mole se građani da se pridržavaju svih preventivnih mjera – fizičke distance, nošenje zaštitne opreme (maske, rukavice) kao i svih ostalih mjera koje mogu biti od pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Također upućujemo molbu sugrađanima da maske, rukavice i drugi otpad odlažu na za to predviđena mjesta”, navode iz Stožera.

Pritom ističu kako će postupati u skladu sa zapovijedi Federalnog i Županijskog stožera civilne zaštite o policijskom satu za 1., 2. i 3. svibnja (petak, subota i nedjelja), a kojom je naređeno trajanje policijskog sata od 22 sata do 5 sati ujutro./Fena/