Arapović u najboljoj petorci svijeta! “Kapetan sam najpoštenije ekipe, to su moji heroji!”

0
379

Košarkaška reprezentacija Hrvatske do 19 godina osvojila je svjetsko srebro. U borbi za naslov prvaka nakon produžetaka je izgubila od SAD-a sa Marko Arapović, centar hrvatske reprezentacije, izabran je u najbolju petorku turnira uz Turčina Furkana Korkmaza, Grka Tylera Dorseya i Amerikance Harryja Gilesa i Jalena Brunsona, koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača prvenstva.

“Teško je pronaći prave riječi u ovakvom trenutku. Hvala vam na svemu, hvala svima koji ste vjerovali u nas, a posebno hvala onima koji nisu”, poručio je mladi Arapović.

“Hvala momcima koji su iz dana u dan ostavljali srce na terenu, hvala stručnom stožeru što je uvijek bio tu za nas. Kao kapetan najborbenije, najsrčanije, najbolje i najpoštenije ekipe u kojoj sam ikad igrao ne mogu biti više ponosan. Momci, vi ste moji heroji, hvala vam na ovom srebru zlatnog sjaja”, dodao je.

Arapović, košarkaš Cedevite, na prvenstvu u Grčkoj prosječno je postizao 15,1 poen uz 10,3 skoka i 3,9 asistencija. U finalu je postigao 16 poena uz 12 skokova, a zbog pet osobnih pogrešaka završio je utakmicu u četvrtoj četvrtini.

Blizu prve petorke bio je i Ivica Zubac, koji je tijekom turnira prosječno postizao 17,6 poena uz 7,9 skokova. bpz.ba