BAKIR IZETBEGOVIĆ Razgovarat ću s Čovićem i Radončićem

0
546

Izetbegović je istaknuo da ovih dana ima namjeru razgovarati i s Fahrudinom Radončićem, ali i s Draganom Čovićem

Izetbegović je rekao da su problem u funkcioniranju vlasti u zemlji počeli s kladionicama koje jako mnogo zarađuju pri tome misleći na usvajanje Zakona o igrama na sreću protiv kojeg su bili zastupnici iz reda HDZ-a BiH u Parlamentu FBiH, piše Klix.ba.

Istaknuo je i da ovih dana ima namjeru razgovarati i s Fahrudinom Radončićem, ali i s Draganom Čovićem. Ali, kako je kazao, više nema namjeru sam “sjedati s Čovićem”.

On je rekao i da će pravna država funkcionirati i na teritoriju Bosne kao i na teritoriju Hercegovine i Republike Srpske.

Na pitanje smatra li se izigiranim nakon dogovora s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, odgovorio je negativno. Kako je rekao, on je tražio izmjene i dopune na koje je Dodik pristao.

“Ne mogu bit izigran s nečim što sam ja tražio”, rekao je Izetbegović.

Zaključio je kako vjeruje da će problemi s funkcioniranjem vlasti u BiH ubrzo biti riješeni.

Podsjećamo, Izetbegović i Dodik su na sastanku u motelu u Istočnom Sarajevu postigli dogovor o mehanizmu koordinacije koji je jedan od ključnih uvjeta da bi bh. aplikacija za članstvo u EU bila kredibilna.

S dogovorom se nije složio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je informirao europske dužnosnike kako je dogovor predstavnika Bošnjaka i Srba o mehanizmu koordinacije bez uključivanja predstavnika Hrvata neprimjeren. Čoviću su u dogovoru sporne točke 2 i 3 kojima se eliminira participiranje županija u mehanizmu koordinacije.

Naknadno se s Čovićem složio i Dodik koji je u pismu koje je uputio Izetbegoviću i Čoviću naveo da se slaže s tim da se u mehanizam koordinacije “ugrade” Brčko distrikt BiH i županije u Federaciji BiH. bpz.ba