Banjalučki doktori odstranili tumor težak 31 kilogram

0
250

Liječnici Univerzitetskog kliničkog centra RS uspješno su odstranili tumor od čak 31 kilograma. Žena kojoj je ovoj tumor odstranjen uspješno se oporavlja od operacije, javlja ATV.

Naime, 26. 8.2016. godine u Kliniku za opću i abdominalnu kirurgiju primljena je pacijentica P. S. 1964. godište po hitnom protokolu u sklopu premještaja s odjela gastroenterologije, sa izrazito velikim tumorom abdomena.

“Odmah je urađena kompletna dijagnostika, koja je potvrdila postojanje tumora ovarijuma velikih dimenzija. Zbog ekstenzivnosti operativnog zahvata u kirurški tim su uključeni i specijalisti iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo kao i iz Klinike za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju.

Operativni zahvat je urađen u utorak 30.8.2016. godine i trajao je četiri sata, a završen je uspješnim odstranjem tumora lijevih adneksa te plastikom prednjeg trbušnog zida.
Tumorska masa iznosi 31 kg i 300 grama”, navodi se u priopćenju UKC RS. Napominju još da je postoperativni tok protekao bez komplikacija bpz.ba