Bešlić i Hasić najavili bolje dane za Velež

0
493

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Veleža Šemsudin Hasić najavili su dolazak boljih dana za “rođene”.

Bešlić i Hasić sastali su se danas u utorak u Sportskom saveza Grada Mostara, gdje su razgovarali o budućnosti Veleža i uključivanju Grada Mostara u rješavanje nagomilanih problema.

Bešlić je najavio kako će se Grad angažirati na izgradnji spojne ceste od magistrale M-17 do Veleževog stadiona u Vrapčićima te će se uključiti u rješavanje imovinskih sporova na zemljištu gdje se gradi pomoći Veležov teren, kako bi radovi što prije bili okončani.

– Na pomoćnom stadionu trenirat će kompletan omladinski pogon Veleža, koji trenutno radi u nemogućim uvjetima u Sjevernom logoru. Očekujemo svečano otvaranje tog pomoćnog terena već 14. ovog mjeseca – kazao je Hasić.

Što se tiče financija, prvi čovjek Veleža dodao je kako je izmiren dio dugovanja prema Nogometnom savezu BiH te je dogovorena obročna otplata preostalog duga.

– Sada izmirujemo redovno sve naše obveze i ne pravimo nova dugovanja – istaknuo je Hasić.

Po njegovim riječima, nova uprava, koja je klub preuzela prije manje od dva mjeseca, trenutno se fokusira na stabiliziranje financija i normalno funkcioniranje kluba, dok su sportski rezultati za sada u drugom planu.

– Trenutno uopće ne razmišljamo o povratku u Premijer ligu BiH. Ali to će se vrlo brzo promijeniti – poručio je Hasić.

Gradonačelnik Bešlić izrazio je zadovoljstvo razgovorom s čelnicima Veleža, istaknuvši da se radi o ljudima s poštenim namjerama.

– Poželio bih ovim ljudima da ustraju u svojim namjerama da izvedu Velež na pravi puta, da Velež ponovno bude ponos Mostar i ja sam uvjeren da će u tome uspjeti – kazao je mostarski gradonačelnik./Fena bpz.ba