BiH i ravnopravan položaj bh Hrvata vanjskopolitički prioritet nove Vlade RH

0
324

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u Orašju u petak navečer da će za novu vladu Hrvatske prvi vanjskopolitički prioritet biti BiH na europskom putu i popravljanje položaja Hrvata u toj zemlji.

“Za buduću hrvatsku vladu prvi i ključni vanjskopolitički prioritet bit će Bosna i Hercegovina, europski put BiH i ravnopravan položaj Hrvata u zemlji kao konstitutivnog naroda”, rekao je Plenković sudjelujući na manifestaciji ‘Večeri Hercegovine u Posavini’ tijekom koje su predstavljeni i kandidati HDZ-ove liste za XI. Izbornu jedinicu.

Plenković je dodao kako su na ovoj listi sjajni kandidati koji će, kako očekuje, dati dodatni doprinos uvjerljivoj pobjedi HDZ-a na izborima, te u Saboru artikulirati odnos Hrvatske prema dijaspori i Hrvatima u BiH.

Izrazio je zadovoljstvo što je lista u XI. Izbornoj jedinici usuglašena s HDZ-om BiH i Hrvatskim narodnim saborom u BiH te Hrvatima izvan Hrvatske.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo što se tradicija povezivanja Hrvata iz Hercegovine i Posavine nastavlja, te je pozvao Hrvate u BiH da se ujedine i na sljedećim izborima za Hrvatski sabor te glasuju za listu HDZ-a Hrvatske. bpz.ba