Bože Vukoja: Atmosfera u ekipi je odlična, cilj je Europa

0
230

Početak proljetnog dijela sezone iskoristili smo za razgovor s talentiranim igračem Širokog Brijeg. Pogledajte što je poručio za Vrisak.info.

NK Široki Brijeg završio je zimski dio priprema za nastavak sezone. Jedan od igrača koji je pokazao dosta dobru spremu je i Bože Vukoja.

U pripremnim utakmicama postigao je tri gola i potvrdio kako bi u proljeće mogao igrati ozbiljnu ulogu u ekipi s Pecare.

Vukoja je dijete kluba s Pecare i Širokog Brijega. Cijelu omladinsku karijeru proveo je u NK Široki Brijeg, dok je seniorsku do sad igrao većinom za Široki s kratkim izletima u Gabelu i Neretvanac.

Vukoja je 22-godišnjak pred kojim je cijela karijera. Igra na poziciju veznog igrača. U zimskom dijelu sezone izvršavao je sve zadatke koje je pred njega postavio šef stručnog stožera Toni Karačić. Odigrao je 15 utakmica, sedam ih startao, s ukupnom prosjekom od 50 minuta provedenih na terenu.

Dugonogi igrač koji sigurno ima osjećaj za prostor i loptu. Iako je imao određeni oscilacija u igrama, vjerujemo kako je sazrio i kako će napraviti još veći uspjeh i pokazati svoj talent.

Početak proljetnog dijela sezone iskoristili smo za razgovor s talentiranim igračem Širokog Brijeg. Pogledajte što je poručio za Vrisak.info.

Pripremu su završile. Jeste li i vi i momčad spremni za nastavak sezone?

Pripreme su prošle odlično. Naporno se radilo i mislim da je vrijeme da taj rad kroz nastavak sezone naplatimo najboljim mogućim načinom, a to su osvojeni bodovi.

U pripremnim utakmicama ste bili jedan od boljih igrača. Kakvu ćete ulogu igrati ove proljetne sezone?

Osobno sam zadovoljan svojim radom i radom cijele ekipe na pripremama. Fokusiram se uvijek maksimalno bilo da je u pitanju trening ili utakmica, a rezultat na kraju prvenstva će dati konačan sud. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate. Igrat ću prednjeg veznog ili takozvanu polušpicu.

Jedan broj igrača je napustio Pecaru, došao je određeni broj. Kakva je atmosfera u ekipi?

Ekipu su napustili neki stožerni igrači, ali došli su novi momci i mislim da su spremni za izazove koji su pred ovom momčadi. Atmosfera je odlična i radujemo se nastavku prvenstva.

Može li Široki do željene Europe, pa čak i titule?

Cilj nam je Europa, držimo treće mjesto, a prošli smo i u kupu. Mi ćemo se boriti za oba trofeja, a svakako da bi osvajanje titule bilo odlično i nagrada za trud i rad momčadi i trenera, no za to se trebamo dobro potruditi svojim igrama na terenu.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Osobni cilj mi je pomoći ekipi i klubu u zacrtanim ciljevima. Ne trebam ni spominjati koliko mi znači Široki i svaka pobjeda na terenu. Nadam se prije svega da ću ispuniti očekivanja trenera koji mi je dao priliku, te svih navijača čije srce kuca za Široki. Što se tiče osobnih ciljeva uvijek idem stepenicu po stepenicu i nadam se napraviti iskorak u karijeri.

Vrisak.info