Čavara sa “Zaboravljenim braniteljima”

0
213

Predsjednik FBiH Marinko Čavara danas je razgovarao s predstavnicima Udruge Zaboravljeni branitelji – borci BiH: predsjednikom Dragom Grbavcem, tajnikom Franjom Hrstićem, zamjenikom Huseinom Pajevićem i predsjednikom Udruge Zaboravljeni branitelji – borci ZHŽ Vladom Marušićem, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji – borci BiH su ukratko upoznali predsjednika FBiH s dosadašnjim djelovanjem, a nakon toga se razgovaralo o problemima braniteljske populacije, odnosno branitelja koji još uvijek nisu ostvarili svoja prava, kao i o drugim aktualnim pitanjima koja se tiču braniteljske populacije. Također, istakli su evidentan problem neriješenog statusa branitelja koji, unatoč tome što su sudjelovali u ratu, nisi ostvarili prava i nisu uposleni.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara izrazio je spremnost za nastavak suradnje, ističući kao zajednički cilj poboljšanje položaja braniteljske populacije, zaštitu dostojanstva i rješavanje problema i ostvarivanja prava branitelja na zakonit i ustavan način. bpz.ba