Čović i Dodik u mostarskom restoranu Romanca

0
294

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas će u Mostaru razgovara s liderom HDZ-a Draganom Čovićem o svim aktualnim temama u BiH, ali je naglasio da SNSD nije zainteresiran da ulazi u vladajuću strukturu na razini BiH samo da bi popunio neka mjesta.

Sastanak dvojice stranačkih čelnika počeo je u 13 sati u restoranu Romanca u južnom predgrađu Mostara, a izjave novinarima Čovića i Dodika najavljene su za 15 sati.

Dodik je rekao jučer novinarima u Banjaluci da, i kada bi SNSD ušao u vlast na razini BiH, tamo bi bio predstavnik interesa Republike Srpske, kao i u prethodnom razdoblju, a što ne odgovara predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

“Zato je Izetbegović i rekao da je najveći uspjeh njega i SDA što je uspio da iz zajedničkih institucija isključi Milorada Dodika i SNSD i dovede prijatelja i partnera koji su za njega nagodni i prihvatljivi”, rekao je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

On je naglasio da je zahvalan Izetbegoviću što je jasno rekao ljudima u Srpskoj da je zadovoljan predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem, potpredsjednikom te stranke Ognjenom Tadićem i ostalim partnerima, a ne onima koji brane interese Srpske bpz.ba