Čović i dužnosnici HDZ-a razgovarali s čelnicima Seljačkog saveza F BiH

0
357

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović s najvišim stranačkim dužnosnicima održao sastank s proširenim izaslanstvom Seljačkog saveza Federacije BiH u Orašju.

Sastanak između izaslanstva predvođenog hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i izaslanstva Seljačkog saveza Federacije BiH nastavak je razgovora sa sastanka koji se održao u Tomislavgradu 19. kolovoza 2016. godine, prenosi tropolje.info

Razgovaralo se o trenutačnom stanju i aktualnim problemima s kojim se suočavaju poljoprivrednici u Posavini, ali i o mogućim rješenjima.

Sastanku s izaslanstvom Seljačkog saveza FBiH su uz dr. Dragana Čovića nazočili i Borjana Krišto, dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupšine BiH, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, kao i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Miličević, te brojni dužnosnici sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Izaslanstvo Seljačkog saveza FBiH činili su Dragan Pavlović, predsjednik, Davor Vasilj, glavni tajnik Saveza, te predstavnici Udruga poljodjelaca, stočara, peradara, povrtlara, vočara, pčelara, ribolovaca i lovaca sa prostora Posavine i predstavnici privatnih tvrtki iz poljoprivrednog sektora.

Sutra će biti upriličen zajednički obilazak oba izaslanstva nekoliko poljoprivrednih gospodarskih subjekata i dobara u Posavini. bpz.b