ČOVIĆ: Izmjenama izbornog zakona i reorganizacijom BiH otkloniti nezadovoljstva

0
482

Moguće da mi večeras ovdje u ovakvo svečanome ambijentu nemamo snage promijeniti svijet, ali je sasvim izvjesno da možemo i moramo promijeniti naše društvo, našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH dr Dragan Čović covic-prijam-595x340sinoć na svečanom Božićnom prijamu kojeg je u  u ime svih nositelja izvršne, zakonodavne i političke vlasti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini organizirao u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

On je rekao kako bi volio čuti valjan razlog zašto ne bismo uredili svoju zemlju po mjeri čovjeka, ljudskog dostojanstva, pune ustavne jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

-Zašto ne bismo izgradili maksimalnu političku stabilnost, koja bi osigurala investicijski zamah, ekonomski iskazan rast i socijalnu stabilnost, kazao je Čović.

covic prijam2

Naša vanjska politika, dodao je, bazirana na istančanom prijateljskom dobrosusjedskom odnosu, koji kao i naš euroatlantski put nema alternative, daje rezultate.

-Na izravan način gradimo moderno društvo koje se nalazi na prekretnici. Ona se, prije svega, sagledava u našem jasnom opredjeljenju unutarnje stabilnosti kroz rješenja problema koje ćemo sami pronalaziti kroz kompromise.

covic kardinal

Ta ista prekretnica mora nas predstaviti vjerodostojnima u euroatlantskom projektu. To znači jasno prihvaćanje standarda organizacija kojima najavljujemo priključenje, kako bismo u siječnju predali zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, a u lipnju otvorili akcijski plan za članstvo u NATO savezu, kazao je Čović.

covic fahro

Naglasio je kako se još mnogo toga mora načiniti kako bi se “izmjenama izbornog zakonodavstva i racionalnim ustrojem Bosne i Hercegovine eliminirali potrebu za nezadovoljstvom bilo kojeg konstitutivnog naroda ili građanina ove lijepe zemlje”.

Konačno, neka nam blagdan Božića, rođenja malog Isusa, da motiva i snage da se zajedno radujemo, gradeći mir, blagostanje, radost i ljubavi među svim ljudima. Jer Isus Krist jeste ljubav, vjera u Njega neka nas čini boljim ljudima, zaključio je Čović, poželjevši kršćanima radostan Božić, a svima sretnu i uspješnu novu 2016. godinu.