ČOVIĆ MOBILIZIRA HDZ: Želi načelnike u svim većinski hrvatskim općinama

0
238

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održali su danas sastanak u Domu HDZ-a BiH sa predsjednicima Županijskih, Regionalnih, Općinskih/Gradskih organizacija i Organizacije HDZ-a BiH za Distrikt Brčko, prenosi  tropolje.info

Na sastanku se, kako je priopćeno, razgovaralo o stanju i aktivnostima koje su odbori HDZ-a BiH poduzeli na terenu za predstojeće Lokalne izbore u BiH te su se analizirale stranačke aktivnosti vezane za XI. Izbornu jedinicu.

Prezentiran je plan aktivnosti za Lokalne izbore svih organizacija sukladno izbornoj Strategiji HDZ-a BiH. Naglašena je potreba za aktivacijom članstva u ostvarivanju i realizaciji programa koji je od posebnog značaja za svaku organizaciju.

Na sastanku je naglašeno kako je jasno definiran cilj. Bez izuzetaka dobiti pozicije načelnika u svim općinama gdje danas Hrvati imaju većinu, jednako tako da imamo većinu zastupnika odnosno vijećnika u tim općinama.

Tamo gdje ne možemo imati gradonačelnika ili načelnika, onda barem možemo imati svoje predstavnike u vijećima. To možda za nekoga izgleda simbolično, ali to otvara ogromne mogućnosti za rješenje mnogih pitanja koja će se dogoditi u budućnosti zaključeno je na današnjem sastanku.

Stranački dužnosnici sa svih razina vlasti podržali su napore predsjednika Čovića u njegovom radu koji kao hrvatski član Predsjedništva BiH vodi kako bi Bosna i Hercegovina što prije dobila pozitivan odgovor, odnosno kandidacijski status za članstvo u EU te pridruživanju NATO savezu.

  bpz.ba