ČOVIĆ: Najoštrije osuđujem ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi

0
160

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je predsjedniku Države Izrael Isaacu Herzogu i predsjedniku Vlade Naftaliju Bennettu pismo sućuti povodom jučerašnjih terorističkih napada u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva, Bnei Brak i Ramat Ganu, priopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

– Duboko nas je potresla vijest o eskalaciji terorističkih aktivnosti i okrutnim napadima koji su se dogodili jučer u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva. Dozvolite mi ovim putem najoštrije osuditi ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi, koji nije udar samo na Tel Aviv i Državu Izrael, već na cjelokupno čovječanstvo, demokraciju i slobodu. Moj narod i ja izražavamo duboku solidarnost i iskrenu potporu narodu i vlasti Izraela u borbi protiv terorizma kojem se odlučnije no ikad, ujedinjeni u zajedničkoj borbi, moramo suprotstaviti svim raspoloživim sredstvima – naveo je Čović.

Izraze iskrene sućuti on je uime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje ime uputio, osim predsjednicima Države i Vlade, obiteljima stradalih i cijelom izraelskom narodu./HMS/