Čović obećao pomoći sve razvojne projekte u Stocu

0
499

Predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Stolac i održao sastanak s generalnim direktorom Elektroprivrede HZ HB Marinkom Giljom, načelnikom Općine Stjepanom Boškovićem, dopredsjednikom Općinskog vijeća Stolac Željkom Babićem i dopredsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladenom Boškovićem, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u Općini i projektima od vitalne važnosti za općinu Stolac, s posebnim osvrtom na projekte u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo.

Načelnik Općine, Stjepan Bošković upoznao je Čovića s projektima koji su u tijeku i koji su planirani u Općini, posebno istaknuvši projekte izgradnje fotonaponskih elektrana u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo, gdje je potrebno u suradnji s Elektroprivredom HZ HB stvoriti uvjete priključka istih na distributivnu mrežu.

Čović je obećao je pomoći sve razvojne projekte u Općini, posebno one koji podržavaju otvaranje novih radnih mjesta. Istaknuo je važnost dobre suradnje općine Stolac i Elektroprivrede HZ HB, koji moraju zajedničkim snagama iznaći rješenje koje će osigurati da se sve planirane i izgrađene  fotonaponske elektrane uredno priključe na distributivnu mrežu i počnu s proizvodnom električne energije. bpz.ba