Čović otvorio XVII. Simpozij dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem

0
347

Sveučilišna klinička bolnica Mostar, nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, organizira tradicionalni XVII. Simpozij iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem koji je danas i službeno otvoren, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

XVII. Simpozij otvorio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

– Zadovoljstvo mi je otvoriti ovaj simpozij i želim čestitati organizatorima te pružiti podršku napretku i razvoju medicinske djelatnosti, a sve u svrhu budućeg, boljeg i uspješnijeg liječenja malih pacijenata, poručio je Čović.

XVII. Simpozij dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem održava se 26. i 27. svibnja 2022. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić kazao je kako se u SKB-u godišnje napravi 600 do 700 operacija u oblasti dječje kirurgije.

– Nekada ranije operacijske sale nam nisu bile baš dobre, ali sada su i one i oprema kojom raspolažemo, među najboljima. Svake godine radimo na tisuće operacija, negdje oko 700 iz dječje kirurgije, a samo kroz simpozije iz dječje kirurgije i urologije napravili smo 150 kompliciranih operacija zahvaljujući našim gostima koji su dijelom postali Mostarci i hvala im što već godinama dolaze i uče naše mlade doktore – kazao je Kvesić.

Osim predavanja eminentnih stručnjaka iz područja dječje kirurgije i urologije, izvodit će se zahtjevni operativni zahvati koji će se izravno putem video linka prenositi u dvoranu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru./HMS/