ČOVIĆ: Tuzla će biti poseban prioritet HDZ BiH

0
384

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je predizbornom skupu i predstavljanju liste HDZ BiH Tuzla u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Tuzla gdje su predstavljena načela na kojima će budući izabrani vijećnici HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Tuzla temeljiti svoj rad, a to su: zajedništvo, multietičnost, jačanje statusa mjesne zajednice, bolji položaj našeg sela i ekologija, prenosi tropolje.info

Dr. Čović dao je bezuvjetnu potporu listi HDZ-a BiH Tuzla. Istaknuo je kako je potrebno promijeniti politički ambijent u Tuzli kako bi se svi osjećali svoj na svome.

„Drago mi je da su ostale stranke shvatile da podijeljenost nema smisla i da podržavaju listu HDZ-a BiH. To nas osnažuje da danas i vama ovdje mogu obećati da će HDZ BiH imati načelnike i gradonačelnike u svakoj sredini gdje smo većina. To su 23 općine u BiH. Siguran sam da ćemo u tim sredinama imati i većinu vijećnika, ali svjestan sam da to neće doći samo od sebe, i zato nemojmo podcijeniti da ćemo to lako uraditi.“ istaknuo je dr. Čović.

„Skrenuli ste mi pozornost da sam nedavno rekao da smo mi Hrvati manjina ovdje u Tuzli. Upravo iz toga razloga Tuzla će biti jedan poseban prioritet kada je u pitanju politika HDZ-a BiH. Imamo razloga vjerovati da nećemo imati samo dva predstavnika u gradskom vijeću Tuzle. Imamo kapacitet, snagu i opredijeljenost. Uvjeren sam da ono što radimo u BiH daje jednu potpuno novu dimenziju našoj državi. Kada smo se prijavili da apliciramo za članstvo u Europskoj uniji neki su to smatrali šalom, a za tri dana dobit ćemo pozitivno svjetlo. To je već riješeno.“

„Moramo sami graditi ambijent da bi nas sutra bilo više ovdje u Tuzli. Imajte na umu da HDZ BiH i njeni predstavnici i ja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, kao i svi nositelju u vlasti, kako izvršnoj tako i zakonodavnoj do kraja stoje na dispoziciji vama koji ćete sutra predstavljati Hrvate u Gradskom vijeću naše Tuzle.“ – poručio je na kraju svoga govora Čović.

Svim nazočnima obratio se i nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za GV Tuzla, Ivica Kovačević.

On je zahvalio svima koji posljednih 26 godina daju svoj doprinos Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH i čine sve za opstojnost Hrvatskog naroda na ovim prostorima.

„Vijećnici HDZ-a BiH u GV Tuzla u svim mandatima do sada uvijek su bili spremni dati svoj puni doprinos, te raditi za dobro svih naših sugrađana. Aktualne vlasti to nikada nisu znale prepoznati i cijeniti. Želimo živjeti životom dostojna vremenu 21. stoljeća.“ – naglasio je Kovačević.

„Mi u HDZ-u BiH želimo i zazivamo promjene. Zazivamo promjene, ne da bi smo dijelili Tuzlu i privatizirali javna poduzeća kako to neki rade, nego da bismo radili pozitivne promjene. Mi nismo i ne možemo nikada biti neprijatelji ovoga grada.“ – dodao je na kraju Kovačević.

Na ovom predizbornom skupu, okupljenima su se još obratili i predsjednik ŽO HDZ BiH Soli, Zvonimir Banović, te predstavnici Mladeži i Zajednice žena i potpredsjednici GO HDZ BiH Tuzla, Nikica Vidović i Jasminka Mijatović koji su poslali prigodne poruke okupljenim