Čovječe, ne pali ovo je Moj Dom!

0
335

Dana 29.8.2017.godine oko 13,00 sati izbio je veliki požar u Vinici-Vlajčići. Požar nošen vjetrom brzo se širio prema kućama. Nažalost, radi se o naseljima koja su napuštena, ili se u kućama nalaze starije i nemoćne osobe.Čovječe, ne pali ovo je Moj Dom!

Putovi do kuća su zarasli, kako bi došli do napuštenih kuća vatrogasci su morali pilat stabla hrasta, oraha… Vatrogasci vozilima nisu mogli doći do svih kuća, pa su u požaru izgorjele 2-3 stare napuštene kuće. Tek oko 23,00 sata vatrogasci su požar stavili pod kontrolu. Na požarištu se dežuralo cijelu noć.

Stanovnici Vinice i okolni naselja, godinama imaju problema s požarima na otvorenom prostoru. Samo ove godine, vatrogasci su u Vinici intervenirali 12 puta. Po našem saznanju, uzrok svih požara je ljudska nepažnja ili namjera! Sinoć su djelatnici PU Tomislavgrad pod sumnjom da je izazvala požar priveli jednu osobu.

Molimo Vas, pogledajte ove slike i uvjerite se u posljedice koje može pričiniti požar !
Zbog svega ovoga, molimo Vas ne palite vatru na otvorenom prostoru jer je i dalje na snazi apsolutnaZABRANA paljenja vatre na otvorenom prostoru.