Dario Šarić: Vrijeme je da dobijemo i tu Srbiju

0
537

U posljednjem susretu prvog dijela košarkaškog turnira na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, hrvatska reprezentacija je pobijedila Litvu 90:81 (13:21, 34:20, 28:14, 15:26). Osvojivši prvo mjesto u skupini, izabranici Aleksandra Petrovića su izbjegli momčad SAD-a i u četvrtfinalu će igrati protiv Srbije.

-Veselim se Srbiji, odavno hrvatska košarka nije bila ovako blizu zone medalja kao danas. U zadnjih 35 dana pobijedili smo nositelje medalja sa posljednjeg Eura, Francusku u Cordobi, a Španjolsku i Litvu u Riju. Uvjeravam vas da su Srbi večeras navijali za Litvu, pouzdano znam da su nas htjeli izbjeći – rekao je izbornik Aco Petrović, nakon utakmice sa Litvom.

Dario Šarić je zadovoljan igrom protiv Litve.

-Očito smo više željeli pobjedu od Litvanaca koji su znali da idu na Australiju. Igrali smo sjajno, pogotovo u trećoj četvrtini. Bilo je vrlo važno izbjeći SAD u četvrtfinalu jer su klasa za sebe. Vrijeme je da dobijemo i tu Srbiju – izjavio je Dario Šarić, koji je susret završio s 18 koševa i šest skokova.

Podsjetimo, Hrvatsku su do velike pobjede predvodili Bogdanović s 22 koša, Krunoslav Simon s 19 koševa, 10 skokova i četiri asistencije, Dario Šarić s 18 koševa i šest skokova i Darko Planinić s 10 koševa, dok su kod Litve najefikasniji bili Mantas Kalnietis s 26 i Paulius Jankunas s 18 koševa.

 

M.B.bpz.ba