Dat ćemo zadnju kap znoja da dođemo do finala

0
309

Hrvatski napadački dvojac Mario Mandžukić i Andrej Kramarić sjeli su pred novinare uoči polufinala Svjetskog prvenstva i utakmice s Engleskom.

Maria Mandžukića novinari su pitali kako može uspoređivati svoje klupske uspjehe i osvajanje Lige prvaka s ovim rteprezentativnim uspjehom, prenosi HRT.

Drugačiji su osjećaji. Ovo je nešto posebno, čekamo ovo svih ovih godina tu je toliko očekivanja. Sad smo napaokon toliko blizu i svjesni smo toga. Dat ćemo zadnju kap znoja da dođemo do toga što želimo, ali osjećaji se ne mogu uspoređivati, rekao je Mandžukić.

Tisuće Hrvata skupilo se na ulicama Münchena i ostalih europskih gradaova gledajući utakmicu Hrvatske i Rusije.

Pretpostavljao sam da je takva atmosfera i izvan Hrvatske jer ima puno Hrvata diljem Njemačke i Europe. Hvala na podršci svakom Hrvatu iz cijelog svijeta, rekao je Kramarić.

Pratimo mi sve što se događa. Dobivamo mi informacije odmah nakon utakmice kako su se naši veslili i navijali. Naravno to nam je dodatni poticaj kad vidimo kako se naši navijači diljem svijeta vesele našoj pobijedi, dodao je Mario.

Na pitanje razlici između reprezentacija Mandžukić je jasno naznačio da su ovo polufinale i da je svaka ekipa tu zasluženo došla.

Slažem se da imamo iskusne igrače u ekipi i mlade koji su isto sjajni i zato jesmo tako dobri. Šanse su 50:50, ali ovo je polufinale. Sve ekipe koje su do tu došle, to su i zaslužile. No s naše strane nema straha. Sve respektiramo, ali smo fokusirani samo na sebe, objasnio je Mandžukić.

Engleska je za mene bila jedna od favorita jer su svi mladi i željni dokazivanja. Nemaju te glumačke zvijezde. Bit će mi drago vidjeti Vardyja on je poseban dečko s kojim imam lijepa iskustva tog smo živjeli zajedno u Leicesteru, rekao je Kramarić, a na pitanje je li Hrvatska najteži protivnik Engleskoj na prvenstvu bio je precizan i jasan: Da, najteži smo protivnik Engleskoj u Rusiji!

Nakon što je hrvatska reprzentacija na putu do polufinala svjetskog prvenstva imala dvije dramatične utakmice koje su razriješene lutrijom jedanaesteraca, glavno je pitanje mogli li se hrvatski igrači fizički oporaviti do srijede i moskovskog ogleda protiv Engleske.

Mi smo spremni već danas, toliko želimo igrati to polufinale. Nema niti jednog igrača koji će se žaliti. Ne brinite, bit ćemo spremni, poručio je Mandžukić.

Dodao je kako će Vatreni igrati opušteno premda je ispred njih polufinale World Cupa.

Nama je najveći pritisak bio protiv Danske u osmini finala, sada je lakše. Sada uživamo u ovome što nam se događa, poručio je Mandžukić