DEMANTI NA DIO MEDIJSKIH OBJAVA O JUČERAŠNJEM ISTUPU PREDSJEDNIKA HERCEGA

0
343

Nakon jučerašnjeg čina potpisivanja Kolektivnog ugovora između Vlade HNŽ-a i Sindikata policije HNŽ-a odnosno nakon konferencije za novinare koja je potom uslijedila, danas se u dijelu medija pojavila iskrivljena informacija na koju, s ciljem istinitog informiranja javnosti, reagiramo.

Naime, dio medija  danas je objavio vijest o tomu da je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije najavio ”mogućnost zatvaranja Županije” i da je komentirao kako ”u Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze i iz Hrvatske”. Niti jedna od navedenih tvrdnji nije točna odnosno, odgovarajući na konkretan novinarski upit o stanju s pandemijom koronavirusa u HNŽ-u, predsjednik Herceg niti jednom riječju nije spomenuo mogućnost ”zatvaranja Županije” niti je govorio o dolascima posjetitelja iz drugih sredina u HNŽ.

S obzirom na veliki broj jučer nazočnih novinara na samoj konferenciji, predsjednikove izjave dokumentirane su i video i audio zapisima i, stoga, lako je provjerljiva istinitost navoda iz ove službene reakcije Odjela za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a. Ovim putom još jednom apeliramo na kolege novinare da prenošenju izjava pristupaju s oprezom i maksimalnom preciznošću kako bismo ubuduće izbjegli slične nesporazume koji mogu izazvati nelagodu i uznemirenost zainteresirane javnosti.