Dodig i Melo pokorili Toronto

0
493

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo osvojili su parove na ATP turniru iz Masters serije u Torontu. U finalu su svladali Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brunu Soaresa 6:4, 6:4.
Dodig i Melo su do petog zajedničkog naslova u karijeri, prvog u 2016. stigli zahvaljujući odličnim servisima te po jednom “breaku” u svakom setu. Od pet naslova Dodig i Melo tri su osvojili na Masters 1000 turnirima (Šangaj 2013., Pariz 2015., Toronto 2016.), a jedan na Grand Slam turniru (Roland Garros 2015.) i “samo” jedan na nekom turniru iz niže kategorije (Acapulco 2015.).

Hrvatsko-brazilska kombinacija imala je čak 75 posto ubačenog prvog servisa, a u 10 servis-gemova ukupno je izgubila osam poena ne dopustivši suparnicima nijednu “break-loptu”. S druge strane, uspjeli su oduzeti servis Soaresu kod rezultata 3:3 u prvom setu, a odmah nakon toga kiša je na dva sata prekinula dvoboj.

Ipak, po povratku na terenu nije se ništa promijenilo, i dalje su Dodig i Melo čvrsto držali svoje servise, dok im se nova šansa za “break” pružila kod rezultata 2:2 kada su osigurali 0-40 na servis Murraya. Tu su priliku i iskoristili te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Ovom pobjedom Dodig i Melo su uzvratili Murrayu i Soaresu za poraz u polufinalu Monte Carla, jedinom njihovu dosadašnjem međusobnom ogledu.

 

M.B.

  bpz.ba