Dodik traži povlačenje srpskih zastupnika iz Parlamenta BiH!

0
498

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik traži da se predstavnici Srba iz Rs povuku iz rada Parlamentarne skupštine BiH dok se ne riješi, kako je naveo, slučaj zloupotrebe Parlamenta BiH od bošnjačkih zastupnika koji su poslali pismo Općoj skupštini UN dajući podršku britanskoj rezoluciji o Srebrenici.

– Tražim da se povuku dok se ta stvar ne raščisti i istjera na čistac – ustvrdio je Dodik i dodao da se mora “čuti i srpski glas i da neće RS nitko ponižavati”.

Dodik je, i obraćanje na obilježavanju 23 godine od stradanja srpskog stanovništva u okolici Srebrenice i Bratunca tijekom 1992.godine, iskoristio da ponovi stavove da neće prihvatiti genocid u Srebrenici.

– Želja je da se u UN-u upiše da je nad Bošnjacima učinjen gonocid, na bazi lažnih izjava i izvještaja. Kažu nam da ne smijemo negirati genocid. Kako da ne negiramo laž? – ustvrdio je Dodik.

Rekao je “da Srbi imaju dvije države, RS i Srbiju”, a da je „BiH koncentracijski logor za srpski narod i nije pokazala da je u interesu srpskog naroda“ te da BiH “samo virtualo postoji i nije želja ni potreba Srba“…, a “RS mora ući u politički obračun za svoj status, koji je definiran Daytonskim sporazumom i Ustavom BiH“.

Ponovo je da će RS izaći na referendum, jer ne želi da “trpi Sud i Tužiteljstvo BiH“ te nakon toga zabraniti primjenu odluka tih pravosudnih institucija u RS-u.

– Nećemo odustati i nećete me smijeniti, ustvrdio je, između ostalog, Dodik. bpz.ba