Domaćinsko Obraćanje javnosti” Ljilja Zovko Predsjednica TO Rondo”

0
489
Poštovani žitelji Mostara
Danas je završnica „Lipanjskih zora“, zajedničke operacije HVO-a, HV-a, i HOS-a iz lipnja 1992. godine kojom je ostvarena prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu u Bosni i Hercegovini i kojom je oslobođen Mostar i dolina Neretve.
Svake godine obilježavamo obljetnicu ove izrazito važne vojne operacije s kojom je uništen plan velikosrpskog agresora za blokiranjem zapadne i južne Hercegovine, odsijecanje Dalmacije, stvaranje preduvjeta za uvođenje snaga JNA iz pravca Banja Luka – Donji Vakuf – Kupres – Mrkonjić Grad – Drvar – Livno.
Završnicu obljetnice Lipanjskih zora obilježavamo rasporedom sljedećih aktivnosti:
Svetom Misom u 18 sati u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru
Mimohodom u 18 i 45 sati od Katedrale do spomenika ispred Hrvatskog Doma Herceg – Stjepan Kosača
Polaganjem vijenca u 19 sati
Paljenjem svijeća u 19 i 15
Promocijom knjige na temu domovinske žrtve za slobodu
Svima nama, ova obljetnica predstavlja posebnu čast ali i obvezu da svojim prisustvom uveličamo ovu obljetnicu, i odamo počast svim braniteljima koji su sudjelovali u ovoj povijesno važnoj akciji za Mostar i Hrvatski narod, a posebno poginulim braniteljima koji su za našu slobodu dali ono najvažnije i najvrijednije što su imali, vlastiti život.
Dragi svi koji možete, pridružite se obilježavanju ove obljetnice, i na taj način iskažimo zahvalnost za našu slobodu, kako se ovako važna obljetnica nikada ne bi zaboravila.
Budućnost svakako moramo graditi zajednički, i to je ono što je važno zbog naših budućih naraštaja, ali ne smijemo zaboraviti one koji su nam svojom žrtvom to omogućili.
Unaprijed zahvaljujem
S poštovanjem
Ljilja Zovko
Predsjednica TO Rondo
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je FB_IMG_1592926117584.jpg