Dr. Čović i gradonačelnik Čelan otvorili novu zgradu Glazbene škole u Livnu

0
296

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Livnu nazočio svečanosti otvaranja nove zgrade Glazbene škole u Livnu.

Svečanost otvorenja upriličena je na platou ispred nove zgrade Glazbene škole u Ulici župana Želimira. Svečanosti su uz predsjednika Čovića nazočili i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, gradonačelnik Livna, Luka Čelan, Tomislav Vrdoljak, konzul Republike Hrvatske u Livnu.

Nakon svečanog otvaranja, nazočne je pozdravio gradonačelnik Livna Luka Čelan koji je uputio zahvalu svima koji su ovaj projekt pomogli.

“Okoliš je uređen a za sve navedeno od izgradnje do optemanja bilo je potrebno uložiti oko dva milijuna konvertibilnih maraka. Sredstva su najvećim djelom osigurana kroz proračun grada Livna. Ističem i pomoć Vlade RH u iznosu od 130 000 KM i zahvaljujem im na osiguranim sredstvima. Svaki grad i općina ili njihova uprava zalažu se koliko mogu i znaju. Mi smo se trudili u proteklom razdoblju preobraziti naš grad na bolje, stvoriti bolje infrasttukturne uvijete i odraditi niz važnih i velikih projekata u gradu Livnu. Sretan sam da smo u tome uspjeli. Nastojali smo biti bliski svakom našem sugrađaninu i biti dobar domaćin svakom našem dragom gostu. Dokazali smo do sada to nizom primjera, posebno kroz kulturu i kulturna događanja. Želja nam je da tih kulturnih događanja od danas u našem gradu bude i više i da upravo učenici, nastavnici i kompletna naša glazbena škola bude predvodnik u jačanju kulture u našem gradu na radost svih nas“, istaknuo je gradonačelnik Čelan prije svečanog presjecanja vrpce.