FIFA demantirala zagovornike “močvare”: Hrvatska 14-ta nogometna sila svijeta

0
368

Najnovija rang ljestvica FIFA-e iznova je demantirala tvrdnje onih krugova koji sustavno u javnost plasiraju teze “o močvari” u hrvatskom nogometu.

Prema najnovijoj ljestvici FIFA-e, Hrvatska je 14. reprezentacija svijeta.

U odnosu na prošlu ljestvicu, Hrvatska je napredovala za četiri pozicije i zahvaljujući tom plasmanu, izabranici Nike Kovača naći će se u prvoj jakosnoj skupini svjetskih nogometnih velesila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Naravno, ukoliko kreatori teza o “močvarama” ne osmisle kakav novi projekt i onemoguće Hrvatsku u sudjelovanju na svjetskoj nogometnoj smotri.

>>Ostojić zna: “Slikari s poljoprivrednom pumpicom” preskočili ogradu i nacrtali kukasti križ

Uz Hrvatsku nositelji na ždrijebu bit će Njemačka, Belgija, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Engleska, Wales i Španjolska.

Promjena se dogodila na vrhu ljestvice gdje je Argentina, svjetski doprvak, plasmanom u finale Copa Americe smijenila svjetske prvake Nijemce. Zanimljivo, u prvih deset su Rumunjska i Wales, a na jedanaestom mjestu je Čile, novi prvak Južne Amerike.

Što se tiče hrvatskih suparnika iz kvalifikacija za Euro: Italija je 17., Norveška 67., Bugarska 68., Azerbajdžan 108. i Malta 158.

 

M.M.bpz.ba