FILOZOFSKI FAKULTET I NAŠA TV „Potpisivanjem sporazuma Filozofski fakultet postaje lider u promicanju novinarskih sloboda“

0
290

Studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i medijska kuća Naša TV potpisali su sporazum o suradnji. „Nudimo praksu koju će studenti novinarstva imati mogućnost obavljati na našem mediju što podiže razinu ovog fakulteta, ali i našem mediju daje nove, mlade snage i jak novinarski kadar“, poručila je glavna urednica Naše TV Hloverka Novak Srzić.

Sporazum su potpisali dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Zoran Tomić i direktorica Naše TV Marija Živković.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr.  Zoran Tomić je otkrio kako će od iduće akademske godine Hloverka Novak Srzić surađivati s fakultetom i tako doprinijeti stvaranju stručnih kadrova ove profesije.

Molim mlade studente da pokušaju ono što je uistinu teško, a što mnogi stariji ne uspijevaju. Izbalansirajte slobodu i odgovornost. Nas su učili da je objektivnost donja granica istine, a neki kažu da postoji istina i samo istina. Unutar tog prostora treba biti profesionalac, a to očekujem od vas studenata, budućih novinara“, poručio je dekan.

Direktorica Naše TV Marija Živković je naglasila kako potpisana suradnja ima velik značaj za njihov medij i Studij novinarstva. „Studenti će kroz praktičan rad na televiziji iskusiti svakodnevnicu redakcije i produkcije televizije te steći nova iskustva. Radujemo se mladom kadru koji sa sobom uvijek nosi svježe ideje.

Cilj ove suradnje je jačanje zajedničkog doprinosa Filozofskog fakulteta i Naše TV razumijevanju, promociji i primjeni modernih tehnologija u nastavnom procesu.

Pročelnik Studija novinarstva doc. dr. Ilija Musa je naglasio kako se Filozofski fakultet potpisivanjem ovog ugovora pokazuje kao lider u promicanju novinarskih sloboda. „Fakultet ovime postaje lider vodeće akademske i obrazovne struke na području novinarstva. Potpisivanjem sporazuma s Našom TV, ali i drugim medijskim kućama, pruža se usavršavanje studentima i na taj način stjecanje znanja i vještina koje će biti potrebno u obavljanju ovoga posla.

Studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Udruga studenata novinarstva „Press“ ovim su obilježili Svjetski dan slobode medija. Tim je povodom Hloverka Novak Srzić studentima održala predavanje o temi „Zašto želim biti novinar.“

Ja sam htjela biti novinar jer sam htjela bolji svijet oko sebe. Slobode medija nikad dovoljno. Živimo u društvu u kojem je ona apsolutno nedostatna. Razlika je samo što se napad na medije u visoko razvijenim zapadnim civilizacijama, kao i sloboda, percipira drugačije“, kazala je Novak Srzić.

Imajući u vidu ogromno iskustvo i profesionalni angažman u velikim medijskim kućama, doprinos podizanju razine objektivnosti novinarstva i općenito medijske struke Hloverke Novak Srzić, studenti su pokazali veliko zanimanje za predavanje i razgovor s poznatom gošćom.

Monika Ćubela tropolje.info