Fra Mario Knezović: Čudesan zaokret ali i ovo morate znati

0
277

Vjerovali smo i vjerovao sam da Mladifest nije neki ilegalni i necrkveni događaj. Vjerovali smo i vjerovao sam da će i Papa stati uz Međugorje i Mladifest.

Vjerovali smo i vjerovao sam da će doći dan kad će biskupi predvoditi mise u Međugorju. Sve se to sad ostvarilo. Izišli smo iz “ilegale” jer su takvim “ilegalnim” iz ordinarijata u Mostaru držali Mladifest.

Nekako, nek me nitko krivo ne shvati, sad je ovo stanje slično onom nakon rata u Hrvatskoj i Herceg Bosni. Što hoću reći? Naime, ratnici koji su ginuli i borili se više nisu važni. Državu vode oni na čijim nogama nije bilo ratni “zengica”. Slično je i s Međugorjem.

Na scenu su stupili većinom skeptici i oni koji su sve promatrali iz daleka ili gradili karijeru u episkopatu. Tako to valjda mora biti. Neka bude. Ne treba od toga zazirati. Međugorje je vrijedno žrtve i tog puta. Nadam se da će biskupi osim svečanog oltara svoje mjesto naći na Brdu ukazanja i Križevcu.

Stoga, s ponosom se sjećam fratara koji su kao znak osporavan dugo razdoblje djelovali u Međugorju. Mnoge su šibali protivni vjetrovi i udarali valovi.

Oni su se izborili za ovo. Bez njih danas ništa ne bi bilo ovako. To nikad nezaboravimo. Parade i sporedni likovi su prolazni, a ti fratri ostaju svjedoci i žrtvoslov. Suza mi hoće na oko kad se prisjetim što su ili što smo sve morali proći i kolike knedle u grlu nositi. Hercegovačka franjevačka provincija je doživjela rehabilitaciju, a poneki umrli i živi fratri još na nju čekaju.


TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
Ojačajte srce i krvne sudove uz pomoć ovog preparata

Gospe hvala ti što nas vodiš Isusu i hvala ti za žrtvu fratara, vidioca, župljana i hodočasnika. Grad na gori se nije mogao skriti. U molitve stavljam i one koji su bili uzrok knedli u grlu. Bog je milostiv, komentirao je fra Mario Knezović

Foto: Fra Mario Knezović

Međugorje: Ni komunizam, ni rat, niti pandemija neće i ne mogu ga slomiti!

Ni komunizam, ni rat, niti pandemija neće i ne mogu ga slomiti. Međugorje kao odgovor na sve nevolje. Ne baš davnih 1980tih nakon prvog ukazanja u Bijakovićima, na opću radost samih mještana, upravo se odvijalo ono po čemu je danas poznato Međugorje u čitavom svijetu. Tih dana mnogi mještani su hrlili na Brdo ukazanja da … Continue reading