Gazzetta dello Sport o Schumacheru: Budan je i diše, čak i hoda uz malu pomoć…

0
386

“Michael Schumacher je budan i diše. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga”, prenosi talijanska Gazzetta dello Sport izjavu neurologa Ericha Riederera u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a.


Više od šest godina je prošlo otkako se Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, oporavlja od posljedica teške nesreće na skijanju.

Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje. Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom stanju.

“Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara”, kazao je neurolog.

Schumacher je 2013. nastradao na skijanju u francuskim Alpama. Naletio je na kamen te udario glavom u stijenu. Imao je kacigu koja mu je spasila život, ali je završio u komi. Borio se za život jer je imao izljev krvi u mozak, a 2014. u lipnju se probudio iz kome te se nalazi na kućnoj njezi.

Megy M. /Foto: arhiva