Gordan Grlić Radman posjetio RTV Herceg Bosne

0
216

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman danas je posjetio Radioteleviziju Herceg Bosne.

Šefa hrvatske diplomacije dočekali su ravnatelj RTV Herceg Bosne Stipo Galić i urednik televizijskog programa Damir Bliznac.

Domaćini su ministra Radmana upoznali sa stanjem na RTV Herceg Bosne, projektima koji se trenutno provode, programom ove televizijske kuće, te se zahvalili na pomoći koju već godinama Republika Hrvatska pruža ovome mediju.

Istaknuta je važnost daljnjeg razvoja RTV Herceg Bosne kao medija svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a prvenstveno Hrvata koji su kroz ovu televiziju konačno dobili TV program na svome jeziku kojeg mogu pratiti na teritoriju skoro cijele BiH.

Foto: RTV HB

U tome kontekstu, naglašena je važnost nedavno potpisanog ugovora Hrvatske radiotelevizije i RTV Herceg Bosne, te je izraženo očekivanje kako će ova suradnja osigurati kvalitetniji program i razvoj televizije kojoj je sjedište u Mostaru.

Inače, tijekom posjeta ministra Radmana snimljena je posebna emisija koja će biti emitirana u programu RTV Herceg Bosne u sklopu obilježavanja 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma./