Gradnja pogona za proizvodnju opruga

0
383

Početak izgradnje proizvodnoga pogona tvrtke B-Spring u Gospodarskoj zoni Begovača u Livnu planiran je za 1. ožujka 2017. godine, kazao nam je direktor te tvrtke Frano Brajko.Gradnja pogona za proizvodnju opruga

– Odabrali smo izvođača radova i sve je već pripremljeno. U idućih nekoliko dana potpisat ćemo ugovor s tvrtkom Širbegović, a nakon toga očekujemo transfer novca od Belgijske banke koja nas kreditira i kada će sve biti finalizirano, kazao je Brajko te dodao kako su od našeg susreta u Livnu od rujna 2016. godine najviše vremena i potrošili na te pripreme, a potom je nastupila zima.

Također je potvrdio da je livanjska općina sa svoje strane završila sve poslove.

Građevinska dozvola i ostale administrativne stavke odrađene su već prošle godine.

Od našeg sugovornika doznajemo kako će se graditi objekt od 2100 četvornih metara, što je kapacitet za trideset zaposlenih u jednoj smjeni.

Vrijednost samog objekta je od 2,5 do tri milijuna konvertibilnih maraka, a u njemu će biti instalirana najnovija tehnologija na kojoj bi radili uglavnom strojarski tehničari i inženjeri.

Cilj im je do listopada uraditi što više kako bi se u objekt ušlo čim prije.

Tvrtku B-Spring osnovala je belgijska grupacija Mecaspring, vodeći proizvođač opruga u zemljama Beneluxa. Osnovna djelatnost ove tvrtke je proizvodnja opruga i alata za sve industrije, posebno za zrakoplovnu i automobilsku industriju, a kako se u pogonu u Tomislavgradu sve proizvedeno izvozi, moraju itekako voditi računa o kvaliteti finalnoga proizvoda.

Stoga će i novi radnici proći internu obuku, a već sada bi im se mogao javiti zainteresirani inženjer strojarstva sa solidnim znanjem engleskog jezika i poznavanjem rada na CNC strojevima.•