HDZ BiH predložio imena ministara za Vladu HNŽ-a

0
262

Goran Opsenica, Marin Ćorić, Donko Jović, Stjepan Krasić i Slađan Bevanda kandidati su za ministre u HNŽ-u odlučeno je nakon održane sjednice Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar te Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a.

”Nakon zavrÅ¡etka procesa unutarstranačkih izbora, lista ministara je vraćena gradskim, odnosno, općinskim odborima kako bi se provjerilo imaju li kandidati potporu stranačkih struktura”, rekli su Večernjem listu iz HDZ-a BiH.

”Marin Ćorić je predložen umjesto Olivera Solde, i to je stav Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. TakoÄ‘er, Općinski odbor HDZ-a BiH ÄŒapljina je potvrdio Donku Jovića kao kandidata za ministra, dok je Stjepan Krasić potvrÄ‘en kao kandidat za ministra ispred Općinskog odbora ÄŒitluk”, rekli su neimenovani sugovornici Večernjaka ih HDZ-a BiH.

Nakon zasjedanja Gradskog odbora, održana je sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a na kojoj su ”primljene k znanju ove informacije”.

”Nakon Å¡to definitivno bude dogovorena raspodjela resora u budućoj Vladi HNŽ-a, onda ćemo govoriti koji kandidat bi mogao preuzeti koji resor. Očekujemo kako će ministarstva u budućoj Vladi HNŽ-a uskoro biti podijeljena, te ćemo definitivno znati koji bi kandidat trebao preuzeti koje ministarstvo”, rekao je neimenovani stranački dužnosnik HDZ-a BiH Večernjem listu.

Iako se prije govorilo o tome koji resor će preuzeti koji kandidat, izgleda kako podjela još nije napravljena, te kako bi moglo biti promjena pred sami kraj procesa uspostavljanja vlasti u ovoj županiji. S druge strane, kako navodi Večernji list, mandatar Nevenko Herceg još uvijek nije zaprimio liste kandidata ministara iz reda SDA. bpz.ba