HDZ BiH traži žurno otvaranje diplomatsko-konzularnih predstavništva u Livnu i Vitezu

0
240

Provedbeni izborni stožer HDZ-a BiH održao sastanak za pripremu izbora za XI. izbornu jedinicu i Lokalne izbore u BiH

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je odvojeni sastanak Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH za XI. izbornu jedinicu za prijevremene izbore za zastupnike u Hrvatski sabor i Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2016. godine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH Borjana Krišto i voditelji odbora analizirali su plan svih aktivnosti. Sastanku je nazočio Tomislav Vrdoljak izaslanik HDZ-a RH, koordinator za XI. izbornu jedinicu (dijasporu) na prijevremenim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Dogovorene su aktivnosti i tijek kampanje po svim djelovima Bosne i Hercegovine s manjim skupovima, koji će se sukladno dogovoru unaprijed najavljivati i održavati po određenom rasporedu.

I na ovom sastanku naglašena je važnost prethodne/aktivne registracije birača, te je ponovno upućen poziv svim glasačima da iskoriste svoje pravo glasa. Provedbeni izborni stožer i na danas održanom sastanku, pozvao je sve hrvatske državljane koji žele glasovati na izbornim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na prethodnu/aktivnu registraciju.

Razgovarano je i o diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u BiH, te je apelirano za žurno otvaranje diplomatsko-konzularnih predstavništva u Livnu i Vitezu uz postojeće Mostar, Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku, kako bi se olakšali i ubrzali procesi izbora.

Na sastanku održanom za Lokalne izbore u BiH uz Provedbeni izborni stožer sastanku su nazočili i predsjednici Općinskih/Gradskih odbora HDZ-a BiH.

Tijekom sastanka razgovaralo se o provedbi Strategije HDZ-a za lokalne izbore u BiH, o dinamici predizbornih aktivnosti i ulozi organizacije stranke u operativnoj provedbi izborne Strategije kao i o potrebi stranačkih organizacija na terenu.

Predstavnici stranačkih organizacija podnijeli su kratka izvješća o radu, te su upoznali Provedbeni izborni stožer o aktivnostima koja se provode na terenu i iskazali potrebe odnosno zahtjeve koji se od njih očekuju, priopćeno je iz HDZ BiH bpz.ba