HDZ prikupio potpise za opoziv Oreškovića- Miroslav Tuđman odbio potpisati

0
251

Miroslav Tuđman, HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, nije stavio svoj potpis za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Da je informacija točna potvrdio je Jutarnjem listu u telefonskom razgovoru, ali nije želio ulaziti u detalje svoje odluke.

– Nisam potpisao, ali nemam običaj u javnosti obrazlagati svoje odluke prije nego što završi proces unutar stranke – kazao je kratko Tuđman.

>>Varaždinski HDZ-ovci protiv preslagivanja i novih izbora

Isti izvor navodi kako je Tuđman tako odlučio jer smatra da ta odluku nije dobra. Među onima koji nisu stavili svoj potpis spominje se iDamir Krstičević, koji nije ni došao na sastanak Kluba.

Šuker: Skupili smo potpise svih onih koji su u Zagrebu

Predsjednik saborskog Klub-a HDZ-aIvan Šukerpotvrdio je da će zahtjev za opozivom premijeraTihomira Oreškovićau utorak biti biti poslan u saborsku proceduru, te naveo da su ga potpisali svi koji su bili u Zagrebu, odnosno na Klubu Domoljubne koalicije.

>>Ide li Karamarko, i unatoč Brkićevim upozorenjima, u unaprijed izgubljenu bitku?

-Skupili smo potpise svih onih koji su u Zagrebu, a neke kolege će još doći. U ovom trenutku imamo 40-ak potpisa – rekao je Šuker novinarima nakon sjednice Kluba Domoljubne koalicije dodajući da će zahtjev za opozivom Tihomira Oreškovića još danas biti upućen u proceduru.

 

 

M.M.

  bpz.ba