HERCEG: Neupitna potpora Vlade HNŽ projektima Caritasa

0
477

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u četvrtak je posjetio Upravu Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na poziv ravnatelja te katoličke humanitarne ustanove don Željka Majića s kojim je razgovarao o nizu aktualnih tema važnih za širu zajednicu.

Tom prigodom, don Željko je Hercegu uručio zahvalnicu za ukupnu potporu koju on osobno i Vlada HNŽ-a pružaju djelovanju mostarskoga biskupijskog Caritasa, s naglaskom na pomoć koja je tijekom pandemije koronavirusa pružena Caritasu za korisnike o kojima skrbi u svojim ustanovama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ravnatelj Caritasa upoznao je Hercega s planovima za buduće djelovanje te ustanove, poglavito o pokretanju novog tima patronažne službe i Doma za umirovljenike u jednom dijelu Emausa.

Herceg je naglasio značaj postojanja i rada Caritasovih ustanova koje, kako je kazao, nesebično i neumorno skrbe za najpotrebitije članove našega društva.

“Neupitna je i daljnja potpora Vlade HNŽ-a projektima i aktivnostima Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Vlada će sukladno raspoloživim mogućnostima nastaviti financijski podupirati njihov rad”, poručio je Herceg.

Izvorno je predviđen posjet predsjednika Hercega i Caritasovim ustanovama, Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama “Sveta Obitelj” u Mostaru i Domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem “Betanija” u Čapljini, ali od toga se odustalo s ciljem zaštite brojnih štićenika tih ustanova zbog situacije s koronavirusom, stoji u priopćenju./HMS/