HITNI SASTANAK HDZ-A! U prostorije se vratio i Brkić

0
474

HDZ u Sabor još nije uputio zahtjev za opozivom Oreškovića

Autor: I.G. bpz.ba

Današnji dan prepun je sastanaka. Ujutro su se sastali predsjednica, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora, potom je uslijedio hitan sastanak vodstva HDZ-a, a u popodnevnim satima i sastanak prva dva potpredsjednika Vlade s predsjednicom.

HDZ  u Sabor nije uputio zahtjev za opozivom Oreškovića

Zahtjev za opozivom premijera Tihomira Oreškovića, kojega je ovih dana najavio šef HDZ-a Tomislav Karamarko, do ponedjeljka poslijepodne, prema pisanjima medija,  nije pristigao u Sabor.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker potvrdio je da ništa nije pristiglo u saborsku proceduru te da ništa službeno nije dobio.

Sastanak vodstva HDZ-a

U prostorije HDZ-a u kojima su u jednom trenutku  ostali samo Karamarko i Butković,  nešto prije 17 sati počeli su se vraćati i ostali članovi te stranke, a među njima i Milijan Brkić

U središnjici HDZ-a u tijeku je sastanak užeg vodstva stranke, a tema je nepovjerenje premijeru Oreškoviću. Na sastanku vrha HDZ-a nalaze se i neki ministri. Tu je i Davorin Mlakar, novoimenovani ustavni sudac, koji je kazao kako se došao samo razdužiti. Sastanak su nešto prije 15 sati napustili Reiner, Kovač i Brkić. Brkić je na upit novinara ima li Karamarko njegovu podršku, kazao “Naravno”.

Poslije 15 sati u središnjicu HDZ-a stigao je Ivan Šuker, i izašao oko 15.30. Miro Kovač vratio se u stranku u 16.20 te se očekuje kako bi mogao uslijediti još jedan sastanak.

Očekuje se i izjava Tomislava Karamarka.

Međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovač spekulacijama je nazvao neslužbene informacije da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko od vodstva stranke dobio rok od sedam dana za stvaranje nove saborske većine. “To su spekulacije”, rekao je Kovač novinarima ispred Središnjice HDZ-a upitan je li vodstvo stranke dalo Karamarku tjedan dana za sastavljanje nove saborske većine.

Karamarko i Petrov na Pantovčaku

Na Pantovčaku kod Predsjednice su bili, prvo Tomislav Karamarko, ali poslije njega i Božo Petrov, navodi N1. Sastanak se odvio u popodnevnim satima. Potvrda o sastanku stigla je i iz Ureda predsjednice.


ODGOVARAMO NA DVA KLJUČNA PITANJA: Hoće li pasti Vlada i što je Karamarko spreman napraviti da se spasi!


Petrov stigao u Banske dvore

Oko 14.30 u Banske dvore stigao je potpredsjednik Vlade Božo Petrov. Bez riječi prošao je pored novinara i odjurio u zgradu Vlade. Petrov je ujutro bio u Splitu odakle je jasno poručio “ako netko drugi može brojati do 76, sva mu sreća svijeta bila”, čime je komentirao najave iz vrha HDZ-a da slijedi period preslagivanja vlasti, koja bi isključivala Most nezavisnih lista.

Oko 16 sati  Petrov je otišao. Užurbano je izašao iz zgrade Vlade, sjeo u Audi i odjurio bez komentara.

Orešković i Reiner s Predsjednicom

Premijer Tihomir Orešković ujutro je nenajavljeno razgovarao s predsjednicom na Pantovčaku, a potom se uputio u Banske dvore. S predsjednicom je u ponedjeljak razgovarao i Željko Reiner, predsjednik Sabora te otkrio da je tema bila “stabilnost hrvatske države”. Premijer Orešković ništa nije otkrivao javnosti. Neki mediji navode kako će premijer dati izjavu danas, no službene potvrde o tome nema.

Još se nije oglasio ni prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. On je u ponedjeljak oko 12 sati ušao u središnjicu HDZ-a u Zagrebu i pritom nije davao izjave. Očekuje se da će nakon sastanka dati izjavu za medije.

Podsjetimo, Karamarko je najavio opoziv premijera te preslagivanje parlamentarne većine.

 


Šeks ‘okreće ploču’: Prije nekoliko dana o Karamarku je govorio drugačije

Hoće li HDZ u Saboru tražiti izglasavanje nepovjerenja premijeru? Hasanbegović tajnovit!

Butković optimističan: ‘Iza nevremena uvijek dolazi bonaca’


 

bpz.ba