Hrvatska u NBA ligi ima daleko najviše igrača od svih država bivše Jugoslavije

0
299

NAKON što se Damjan Rudež izborio za ugovor u Orlandu, jasno je da će Hrvatsku u NBA ligi ove sezone predstavljati čak sedam košarkaša piše Index.hr

NBA liga počinje u noći s utorka na srijedu, a Hrvatsku će osim Rudeža predstavljati Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Dario Šarić, Dragan Bender, Ivica Zubac te Justin Hamilton čija je majka Hrvatica i koji je ovog ljeta trebao nastupiti za reprezentaciju.

Bogdanović je uz Rudeža najduže u ligi i ove sezone mogao bi zablistati u Brooklyn Netsima, u kojima je ugovor dobio i Hamilton zbog čega nije nastupio u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a kasnije i u Riju.

Hrvatska će dvojicu košarkaša imati i u Orlandu jer će tamo s Rudežom igrati Mario Hezonja, koji je u lipnju prošle godine bio peti izbor drafta.

Hrvatska košarka ove sezone u najjačoj ligi svijeta ima čak trojicu rookieja – Šarića, Bendera i Zubca. Šarić je odigrao jako dobro predsezonu u Philadelphiji, četvrti izbor posljednjeg drafta Bender postizao je u Phoenixu 4,6 poena uz četiri skoka, a Zubac će nastupati za Lakerse.

Osim što je sedam košarkaša u NBA hrvatski rekord, Hrvatska ima samo dva košarkaša manje nego sve ostale zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

Srbiju predstavljaju Boban Marjanović (Detroit), Nikola Jokić (Denver) i Nemanja Bjelica (Minnesota), Bosnu i Hercegovinu Mirza Teletović (Milwaukee) i Jusuf Nurkić (Denver), Sloveniju Saša Vujačić (New York) i Goran Dragić (Miami), a Crnu Goru Nikola Peković (Minnesota) i Nikola Vučević (Orlando) bpz.ba