Hrvatska veleposlanica u Bruxellesu u izolaciji zbog korona virusa

0
446

Irena Andrassy, šefica Stalnog predstavništva Hrvatske pri EU, nalazi se u samoizolaciji nakon sto je osoba s kojom je bila u kontaktu u Vijeću EU potvrđena kao zaražena koronavirusom.


Veleposlanica  Andrassy nema simptoma zaraze koronavirusom i u samoizolaciji se nalazi zbog opreza i poštivanja pravila koja vrijede za sve građane, priopćeno je u petak iz Banskih dvora.

“Ovo je odgovorna mjera opreza zbog kontakta sa stranim diplomatom za kojeg se doznalo da je zaražen”, kaže se u priopćenju.

“Veleposlanica nema nikakvih simptoma, ali moramo biti odgovorni i primjenjivati pravila koja vrijede za sve građane”, zaključuje se.

Prema zdravstvenom protokolu, sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom trebaju se staviti u izolaciju.

Do sada su u institucijama EU-a potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom, jedan u Europskoj obrambenoj agenciji i jedan u Vijeću EU-a.

U Bruxellesu je upravo u tijeku drugi izvanredni sastanak ministara zdravstva zemalja članica EU-a koji je hrvatski ministar Vili Beroš sazvao zbog širenja epidemije koronavirusa.

“Cilj nam je na ovom sastanku razmijeniti mišljenja o načinu širenja ove bolesti i razlozima tolikog broja oboljelih na području EU-a”, izjavio je ministar Beroš prije početka sastanka.

R.I. /Foto:VijećeEU