Izborni Komentar ” Snaga izvire iz Vjere…….Vjera je Korjen Zajedništva”

0
335
Spasenje je u žrtvovanju
Izborni komentar…. povijest potvrđuje kako je vjera u Boga i žrtva sačuvala hrvatski narod u najtežim uvjetima
Da mi je dočekati nedjelju jutro  kada krenem na Svetu Misu  u sedam sati, nakon toga i  građansku dužnost da izvršim, a dugo smo čekali, dugo,dugo.  Mirno i bez opterećenja, čiste savjesti i zdrava razuma., osviješćen i  veoma svjestan “šta se iza brda valja” Radi se o “spasenskim” događajima u kojima nema kalkulacije, kao što nije imao kalkulacije  Prvak koji je prvi pošao ispred svojih sljedbenika i žrtvovao se za njihovo spasenje. Programe čitam, kako bih  tražio odgovornost za neizvršeno. Svjestan, izvanrednih uvjeta  i “specijalnog” rata olovkom, razmišljam o zdravorazumskoj žrtvi koja se budi u spasenkim (najtežim) vremenima. Znakovi vremena potvrđuju da jesmo u njima: uništenje ljudskog dostojanstva, identiteta, intregiteta, različitosti muškarca i žene, prava na život.
Lokalni demokratski izbori u 2020 godini  su  popis stanovništva. Snaga je u zajedništvu, a mnogo je zla protiv zajedništva hrvatskog korpusa. Vjerujem kako će svi prepoznati  koliko nam je potrebna mudrost predaka koji su znali sačuvati ime, tradiciju, vjeru i oduprijeti se sili zla, koja je privlačna samo za kratko.  Danak plaćaju naraštaji koji ne znaju ni tko su, ni šta su,  ni gdje pripadaju.
Koliko smo obazrivi prema ljepotama BiH | B1 TV
Volja svjetskih moćnika vješto upravlja.Iskustvo nam kaže kako složna braća kuću grade a ne složna razgrađuju. Hrvatsko biračko tijelo je ograničeno Izbornim zakonom, te je prisiljeno slobodu biranja i izbora izvršiti u okviru HNS-a. U pitanju je opstojnost hrvatskog naroda, jednog od tri naroda koji su u Dejtonu sklopili Sporazum o miru i unijeli sve svoje vrijednosti u buduću državu.
Svjesni  mnogih nepravilnosti i  sramota hrvatskog političkog korpusa,  grijeh osuđujemo. Također, svjesni većeg zla izdignimo se iznad međusobnog obračuna grijeha,  skupimo snage, svijesni situacije i iziđimo na izbore, dajmo glas instituciji koja je uspjela otvoriti pitanje opstojnosti, a i postaviti za temu svjetskih moćnika.  Pokažimo snagu i pošaljimo poruku kako smo najsnažniji kad je najteže. A svoje obračune ćemo završiti u svojoj kući.  Mudro sačuvajmo  opstojnost, odabirom najsnažnije i najorganiziranije  političke opcije u hrvatskom korpusu.
U potpunoj svijesti kao pripadnik prvih dragovoljaca, jasno i glasno dajem  glas HDZu i pozivam sve svoje prijatelje da učine isto u nedjelju 15.11.2020. u svojim gradovima i općinama.
Dr. Mario Kordić pustio u rad novu web stranicu Gradskog odbora HDZBIH Mostar | Glas MOSTARA | Informativni portal Mostarske Panorame
A zatim započinje kampanja za lokalne izbore u Mostaru, (20.12.2020)  Sve snage podredimo imenima sa liste koji su u timu nositelja liste i  budućeg  Gradonačelnika doktora Maria Kordića
ČEKALA SI SINA MAJKO
U daljine gledala si puste
Dok god za brijeg ne bi zamakao
I ja sam se okretao majko
Suze krio, tebi sam mahao
Čekala si sina svoga majko
Iz daljine kada će ti doći
Sjedila si pod prozorom malim
Nekad tako i do kasne noći
Ispratiti svoga sina majko
Kad bi nekud krenuo iz kuće
Tebi teško nikad palo nije
Bilo vani hladno ni vruće
Odlasci su i rastanci teški
A najviše roditelji pate
Ako djeca nisu sva kod kuće
Nema mira dok god se ne vrate
Došlo vrijeme morao sam
I ja tužan tebe ispratiti
Otišla si na počinak majko
Al uz mene ti ćeš vječno biti
Sada došlo neko vrijeme teško
Daljina je učinila svoje
Nema kuće a nema ni majke
Osta pusto rodno selo moje
Stihovi: Ivan Čuljak, Rovišće
Mladen Ljubić Vajta