Kandidirat ću se za člana Predsjedništva BiH

0
528

Govoreći o predstojećim općim izborima u BiH u listopadu, predsjednik SNSD-a i Republike Srpske Milorad Dodik je potvrdio da će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

“Pokušavaju osokoliti međunarodnu zajednicu da bi navodno nešto zabranila, što znači da sam je već pobijedio tamo”, rekao je Dodik za RTRS.

On je naglasio da je BiH veoma složena, ali da su je još složenijom učinili stranci koji su je napravili nemogućom zemljom.

Dodik kaže da njemu nije problem otići u Sarajevo, ali da ne bi trpio provokacije. Ja nisam čovjek koji trpi provokacije i možemo imati sjednicu putem linka, zašto bi to bio problem”, rekao je predsjednik Srpske.

Komentirajući jučerašnji prosvjed Bošnjaka pred Veleposlanstvom Srbije u Sarajevu, na koje su bili zalijepljeni plakati s mrtvačkom glavom, Dodik je rekao da oni deklaraciju nisu ni pročitali i da je iz Sarajeva poslana žestoka poruka.

“Jučer ste imali situaciju da je na Veleposlanstvo Srbije u Sarajevu netko nalijepio mrtvačku glavu i pozivao na uništenje i likvidaciju Srba i ne možete, naravno, ostati imuni. Lijepo je reći kako se trebaju naći krivci, ali to je nama daleko žešća poruka. To je nama samo ojačalo saznanje da je BiH neuspješna i propala zemlja”, rekao je Dodik.