Karamarko otkrio imena potpredsjednika Sabora

0
671

Čelnik Domoljubne koalicije i predsjednik HDZ-a obratio se novinarima nakon što su manadatar za sastav Vlade Tihomir Orešković objavio imena budućih ministara.

 

Kao kandidate za potpredsjednike Sabora iz reda vladajuće večine najavio je Antu Sanadera, Ivana Tepeša i Roberta Podolnjaka.

-Ministri su dobri i kvalitetni i veliki sam optimist. Hrvatskoj javnosti možemo prezentirati novi val mladih HDZ-ovih ljudi koji su spremni na promjene. Bio sam ministar unutarnjih poslova i s poslom se upoznavao cijelih jedan do dva dana – posao čeka i mora se odraditi – rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

 

Na pitanje oko DORH-a, koji je nakon provedene istrage odustao od kaznenog progona Josipe Rimac, HDZ-ove zastupnice i bivše gradonačelnice Knina, jer “nisu utvrdili da je počinila kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti”, Karamarko je čestitao gospođi Rimac.

-To je bio veliki teret za nju. Preko nje se htjelo nauditi HDZ-u. Ona je vrijedan član i vrlo operativan – rekao je Karamarko.

>>DORH odustao od kaznenog progona Josipe Rimac

Pripomenuo je kako sutra u Saboru očekuje malo folklora u režiji SDP-a.

-Očekujem da će nas podržati svi oni koji žele istinske reforme i da napokon profunkcionira hrvatskog gospodatstvo. Sutra u Saboru očekujem možda malo folklora u režiji onih koji su protekle četiri godine cirkusirali – istaknuo je.

Govoreći o Zlatanu Hasanbegoviću kazao je kako glorificiranje i veličanje Domovinskog rata ne znači i ugrožavanje antifašizma.

-Treba prvo pročitati što je Zlatan Hasanbegović rekao pa tek onda tumačiti – kazao je Karamarko.

 

M.M. bpz.ba