KARAMARKO: Stvarna ravnopravnost Hrvata jedini put BiH ka EU

0
492

Na obitelji temeljimo sve modele demografskog razvitka. Svako novorođeno dijete od Hvratske države dobit će potporu, a predložit ćemo potporu od 1.000 eura. Smanjit ćemo i PDV na 5 posto na dječju opremu, kazao je predsjednik HDZ Tomislav Karamarkopredstavljajućiizborni program stranke nazvan 5′.

Karamako se obratio i bh Hrvatima rekavši: Dragi Hrvati u BiH… Stvarna ravnopravnost Hrvata u BiH jedini je put Bosne i Hercegovine u Europu.

Karamarko, najavljen kao budući premijer Hrvatske, je u predstavljajući izborni program HDZ uz ostaloje kazao: Usklađivat ćemo mirovine s rastiom plaća. Sa sigurnošću vam mogu reći kako će za vrijeme našeg mandata mirovine rasti najmanje 5 posto, a možda i više. Osigurat ćemo nacionalnu mirovinu za one starije sugrađane za koje nema tko brinuti.

Kakav bi ja bio predsjednik i moja stranka kada bi mirno promatrao kako pola milijuna Hrvata živi na rubu egzistencije. U 2014. bilo je desetine tisuća manje zaposlenih nego 2013. Srpanjska zaposlenost ove je godine bila najniža ikada, a vladajući tvrde kako nezaposlenost pada. Mi nećemo smanjivati nezaposlenost iseljavanjem Hrvata. Naše projekcije govore da mjere našeg gospiodarskog programa u razdoblju od 4 godine mogu doprinijeti otvaranju 100.000 novih radnih mjesta, izjavio je Karamarko, te dodao:.

Bitno je otpočeti proces reindustrijalizacije na suvremenim EU osnovima jer radna mjesta u industriji otvara radna mjesta u drugim sektorima. Jačat ćemo pomorski turizam i iskoristiti turistički potencijal kontinentalne Hrvatske. Hrvatska je najljepša zemlja na svijetu s nebrojenim prirodnim bogatstvima pa naša domovina mora temeljiti svoj razvoj na očuvanju okoliša. Opasni eksperimenti s bušenjem nafte nisu dobro rješenje. Rekonstruirat ćemo energetsku kompaniju u državnom vlasništvu, izgraditi nove hidroelektrane, najavio je Karamarko.

Naši kapitalni projekti su Pelješki most, navodnjavanje Slavonije, izgradnje pruga i luka. Do kraja 2019 iz europskih fondova planiramo povući najmanje 5 milijardi eura, rekao je Karamarko dodavši kako je za njih ključna europeizacija željeznica. bpz.ba