KARAMARKU PREKIPJELO PA PRIJETI:

0
480

Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a, a kada je ne bude imao, više neće biti premijer!’

Autor: T. P.bpz.ba

“Kad je u pitanju moje povjerenje u predsjednika Vlade, g. Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke. Kada je ne bude imao, on više neće biti predsjednik Vlade”, istaknuo je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na svojem se Facebooku oglasio statusom u kojem je istaknuo da Orešković još uvijek ima potporu HDZ-a, no kada je više ne bude, on više neće biti predsjednik Vlade. Karamarkovu reakciju izazvala je tema odabira novog ravnatelja SOA-e. Njegove riječi prenosimo u cijelosti:

“Dobro je poznat moj stav o imenovanjima u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Moja je želja bila da se oko prijedloga za imenovanje ravnatelja SOA-e postigne dogovor na razini cijele Vlade, što se nije dogodilo, budući da je predsjednik Vlade odlučio sam službeno predložiti svog kandidata.

Predloženi kandidat nije moj izbor, ali nisam dovodio, niti ću dovoditi u pitanje formalno pravo predsjednika Vlade da sam predloži svog kandidata.

Imenovanja u sigurnosno-obavještajnom sustavu još je jedno od pitanja o kojem se predugo donosila odluka, a sada kada je i ono konačno riješeno, očekujem da se predsjednik Vlade posveti ključnim temama zbog kojih je i dobio povjerenje HDZ-a, prije svega gospodarstvu i investicijama.

Kad je u pitanju moje povjerenje u predsjednika Vlade, g. Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke. Kada je ne bude imao, on više neće biti predsjednik Vlade.”