Kazne za zauzimanje javne površine do 7.000 KM

0
395
Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izdala je upozorenje za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju trgovačku, ugostiteljsku, obrtničku i drugu djelatnost, a koje su izvršile zauzimanje javne površine u svrhu obavljanja spomenutih djelatnosti, da su dužni pribaviti dozvolu od strane nadležnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Krajnji rok za pribavljanje odobrenja za zauzimanje javne površine je 1. travnja 2021. godine, objavila je Služba za inspekcijske poslove.

Ovo upozorenje, kako navode, ima karakter preventivnog inspekcijskog nadzora, pa ukoliko pravne ili fizičke osobe ne postupe po njemu u navedenom roku, prema njima će se poduzeti sve zakonom predviđene mjere od strane komunalne inspekcije Grada Mostara.

Komunalna inspekcija će poduzimati i prinudna inspekcijska izvršenja, što podrazumijeva i uklanjanje predmeta i objekata s površina za koje se ne posjeduje odobrenje nadležnog Odjela Grada Mostara te podnošenje prekršajnih naloga i prijava gdje je određena kazna u rasponu od 500 do 1.000 KM za fizičke osobe i od 5.000 do 7.000 KM za pravne osobe, stoji u priopćenju./HMS/