KNJIGA KOJA ĆE UZDRMATI SVIJET:

0
251

Benedikt XVI. otkriva zašto je odstupio i kako gay lobi vrši pritisak na Vatikan!

Autor: Z. K. bpz.ba

Nakladna kuća Verbum u rujnu će objaviti knjigu “Posljednji razgovori” pape Benedikta XVI koja će prodrmati svijet i Vatikan!

Da gay lobi vrši izuzetno velik pritisak na Vatikan, i to u suradnji sa svjetskim medijima, vide svi kojima su oči otvorene. To nije nikakva tajna. Najžešći medijski pritisak izvršio se tjedan dana prije Obiteljske sinode na kojoj su neki kardinali zastupali ‘homo obitelji’. Tada su se dogodila tri podmetanja, a sve je trebalo završiti tako da Katolička crkva kaže: homoseksualci nisu u grijehu. Naravno, to nije, i nikad neće biti moguće  jer se homoseksualni čin se ne može opravdati, baš kao ni jedan drugi grijeh. Također, veliki pritisak vrši se na papu Franju kojemu se nerijetko krivo interpretiraju riječi, a sve u svrhu ‘crkvenog’ ozakonjenja gay populacije, a posljedično i raskola u crkvi.

Da je gay lobi izuzetno moćan, da je ušao u sam Vatikan i da od tamo vrši pritisak na cjelokupnu Katoličku crkvu priznao je umirovljeni papa Benedikt XVI. koji je u svojim memoarima napisao da nije bio prisiljen na odreknuće, međutim kaže kako je istina da gay lobi u Vatikanu želi preuzeti kontrolu u i utjecati na donošenje odluka.

U knjizi “Posljednji razgovori”  koja u Hrvatsku stiže u rujnu po prvi put u povijesti neki bivši papa sam procjenjuje vlastiti pontifikat po njegovu završetku. Radi se o knjizi dugih intervjua što ih je 89-godišnji Josef Ratzinger vodio s njemačkim novinarom Peterom Seewaldom i trebala bi biti objavljena 9. rujna. Talijanski list Corriere della Sera  uoči objave ove knjige koja će zasigurno dobiti veliku pažnju objavio je veliki članak s ključnim naglascima knjige.

Benedikt tako u knjizi kaže da je za svog Pontifikata znao za postojanje “gay lobija” koji je  sastavljen od četvero, petero ljudi koji su pokušali utjecati na odluke Vatikana. U članku se navodi da je umirovljeni papa uspio “razbiti tu moćnu skupinu”.

U knjizi “Posljednji razgovori”, koju su mnogi već proglasili duhovnom oporukom Benedikta XVI., prvi put u dvije tisuće godina dugoj povijesti kršćanstva jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života, piše IKA. U prisnim i dirljivim razgovorima s Peterom Seewaldom Papa emeritus prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., sudjelovanju na Vatikanskom saboru i o izboru za papu, kao i o najkontroverznijim elementima svojega pontifikata: o nastojanjima da počisti “prljavštinu u Crkvi” (skandalu pedofilije među svećenicima, gej lobiju u Vatikanu, aferi Vatileaks), o svojemu nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd.
Prava za hrvatsko izdanje knjige “Posljednji razgovori” povjerena su nakladničkoj kući Verbum koja je već pripremila prijevod knjige tako da će njemačko, talijansko i hrvatsko izdanje biti objavljeni istodobno 9. rujna, dok je englesko izdanje najavljeno za studeni.