‘Ko je nami Hasan?

0
564

Pitajte prosječno obrazovanog čovika u Hercegovini što zna o zamal’ ministru Hasanbegoviću, re’će vam da zna sve i da ne triba ništa više znati. On je pravi i gotovo!

A kada dođu na red teme rasplitanja nacionalnog pitanja Hrvata u BiH i kada prof. Hasanbegović kaže što ima o tom reći – istopit će se njegova popularnost ka mijur sapunice. To sigurno znaju vrlo dobro uvaženi profesori Lučić i Raspudić. Zna to možda još po koji Hrvat iz Hercegovine. Ali na valu simpatija koje je zadobio zahvaljujući prije svega HDZ-u, sada se mladjahni Hasan vinuo u visine. Odjednom je nestalo skromnosti i poniznosti koje su ga zapravo i činile popularnim. Sada bi čovik doveo u pitanje i pobjedu stranke, i mir u kući (stranačkoj) samo da nekako ostane ministar. Ka’ da je malo biti zastupnik u Hrvatskom Državnom Saboru.

14079511_1026174054168556_2458706691886880855_n-169x300

Poznavajući ga, čovik bi očekiva da sam kaže: “dobro ljudi, pustimo premijera da sam izabere suradnike, dobio je mandat za to. Neće svit propasti ako ja ili bilo ‘ko drugi nije ministar”. Ne, on je, sada je to očito, dila informacije Bujici i ložio već zapaljene “mase”. Zaboravljajući kako je kratak put između klicanja “Hosana!” i “Raspni ga”. ‘Ko masi podilazi – prije ili kasnije bude zgažen od te iste mase. Zato mi nekako ža čovika! Pred HDZ-om za nj lobira naš general, a ka nije ga briga za HDZ. Ako nisi HDZ, logično bi bilo poželiti sve najgore toj stranci. Sve najgore pa i Ninu Obuljen. Jadnu ženu koja će pola mandata potrošiti dokazujući da nije ta i takva kako su ju obojali.

Svi oni koji dokazano, iz izbora u izbore ne mogu prići ni izborni prag – a ni na ovim izborima nisu svoj glas dali HDZ-u pa ni Hasanbegoviću, sada su zabrinuti za budućnost HDZ-a. Ja to ne razumim. ‘de mi pojasnite, ako ima ‘ko pametan! Spremni su na prosvjede, k’o livičari nekada za Radio 101!? Uozbiljite se profesore Jurčeviću, profesore Tomac, profesore Letica… Svi ste svoju pamet ponudili narodu na predsidničkim izborima. I nešto se ne sićam kako ste prošli. Malo me sitite. Još samo da i general Rojs stane na barikade za Hasana i kleti vitez Anto Kovačević – čija li će majka crnu vunu zaprest?

Ma drag je Hasan meni, da se krivo ne razumimo. Ali opet, šta fali Plenkoviću. Svi vi koji bi sada bune dizali prije pet miseci niste virovali ni u snu da HDZ može pobijediti. A ipak pobijedio. Niste virovali da će se tako brzo i reka bih lagano dogovoriti s Petrovom, a on se dogovori. I sad, kad imamo Vladu – ajmo je rušiti. Zašto, zbog koga, zbog čega? Ni’ko ne zna, a svi sumnjaju. Što bi to jedan ministar sutra moga uraditi bez potpore premijera? Ništa, to svi znamo. E, pa??? A petz do dvan’est je! Zato pa-pa Hasane. Koristi saborski mikrofon za daljnje uveseljavanje naroda, a pusti Vladu da radi.

“Hljeba gospodaru, hljeba…” – čuje se iz mase.Mladen LJubić -Vajta