Kolinda je s Rabljankama iz srca zapjevala “Rajska djevo, kraljice Hrvata”

0
507

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je u gradu Rabu sudjelovala u procesiji “Rapski križ”, a potom i na misi u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije čime je započela trodnevni posjet otocima tijekom kojega je obišla Rab, Lošinj, Susak, Unije i Cres.


Procesiju rapskim ulicama i misu u nekadašnjoj rapskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je umirovljeni krčki biskup mons. Valter Župan.

Nakon procesije i misnog slavlja Predsjednica je s Rabljankama zapjevala jednu od najljepših hrvatskih nacionalnih i sakralnih pjesama.

“Zdravo djevo”, jedna od najljepših hrvatskih pjesama … s Rabljankama, nakon procesije “Rapski Križi” i misnog slavlja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, Rab, 28.4.2019.” napisala je Predsjednica.

Po načinu kako je pjeva očito je vrlo dobro zna i iskreno joj je prirasla srcu.

Autor pjesme “Zdravo, Djevo” je isusovac Petar Perica, svećenik kojega su partizani po ulasku u Dubrovnik u listopadu 1944. strijeljali. Treba li uopće reći, bez suđenja.

Njegovi posmrtni ostaci, pronađeni na otočići Daksi, pokopani su 2010. na gradskom groblju Boninovo. Posthumno je 2018. godine odlikovan Priznanjem za životno djelo Grada Dubrovnika.

M. Marković/Foto:Facebook