LJUBIĆ AHMETOVIĆU:

0
255

Optužujete me za to što nisam rekao, jer vam je zasmetalo ono što sam rekao

Zastupnik HDZ-a u Hrvatskom Saboru dr. Božo Ljubić reagirao je na izjave zastupnik SDA u Parlamentu BiH Sadika Ahmetovića koji je, kako je objavio portal Vijesti.ba Ljubiću, između ostalog, poručio da u “slobodno vrijeme pročita neka od brojnih svjedočenja o ratu u Podrinju pa da shvati da, za razliku od HVO-a u Orašju, Bošnjaci Srebrenice nisi držali logore niti su etnički čistili teritoriju”…

Ljubić, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis navodi kako je na portalima iz BiH pročitao reagiranje zastupnika u Parlamentu BiH Sadika Ahmetovića na njegov istup na konferenciji za medije koju je imao u Hrvatskom saboru.

-Nemam namjeru ovdje polemizirati s stavovima gosp. Ahmetovića, međutim, želim reći da ja niti jednom riječi nisam spominjao ime Nasera Orića, niti sam spominjao zločine u regiji Srebrenice i Podrinja niti sam pravio bilo kakve usporedbe s zločinima u regiji Bosanske Posavine. O tome je na spomenutoj konferenciji za medije govorio gosp. Željko Raguž. Željko Raguž je također saborski zastupnik ali i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra domovinskog rata u Mostaru i vjerujem da raspolaže i operira s relevantnim podacima, ističe Ljubić.

Čini mu se, međutim, da je Ahmetoviću više zasmetalo to što je uhićenja časnika HVO i sva ostala sumnjičenja i optužnice pripadnika HVO okarakterizirao samo kao vrh ledenog brijega i epilog kontinuiranog obespravljivanja Hrvata u BiH koje provodi bošnjačka većina u Federaciji BiH, predvođena strankom SDA, čiji je Sadik Ahmetović član.

-Kvalifikacije u optužniciama, optuživanje pripadnika HVO skoro isključivo je po zapovjednoj odgovornosti, za razliku od pripadnika Armije BiH. Činjenica da su Posavinu zajednički branili i postrojbama zapovijedali i pripadnici Hrvatskog i Muslimanskog/Bošnjačkog naroda, da je, navodno u prvoj fazi istrage bila riječ o 28 osoba, među kojima su bili i Bošnjaci, a da su uhićeni samo Hrvati, govori o selektivnom pristupu Tužiteljstva BiH”, ističe zastupnik u hrvatskom saboru i predsjednik Glavnog Vijeća HNS iH dr Božo Ljubić bpz.ba